Duurzaamheid

Because we care

Duurzaamheid is niet langer weg te denken. Of het nu gaat over een milieubewust beleid, circulaire economie of de herkomst van de producten. Drisag engageert zich om steeds de meest duurzame keuzes te maken in onze dagdagelijkse activiteiten en voor al onze interieurconcepten.

Duurzame producten

Drisag werkt uitsluitend met hoogwaardige materialen en onderdelen die binnen een straal van 500 kilometer worden aangekocht. We produceren lokale producten van hoge kwaliteit. Op deze manier garanderen we een lange levensduur van elk Drisag product. Wanneer een product dan toch op het einde van zijn levensduur is gekomen, denken we steeds na over de beste oplossing. We bekijken hierbij of het in aanmerking komt voor terugname voor demontage en recyclage of het verkocht kan worden op de tweedehandsmarkt of we de materialen kunnen hergebruiken voor nieuwe oplossingen.

Circulaire economie

Bij het opbouwen van nieuwe producten denkt onze productontwikkeling steeds na over het hergebruik van verschillende materialen. Zo is onze nieuwste bureaustoel Econic 100 % circulair opgebouwd. Door deze slimme opbouw kunnen er eenvoudig componenten vervangen of gerecycleerd worden. Een uitdaging voor onze productontwikkeling, maar eentje waar ze graag hun tanden inzetten. En dit is niet enkel het geval bij nieuwe producten. Ook de opbouw van bestaande interieurconcepten wordt regelmatig geëvalueerd, herbekeken en aangepast.

Recyclage

Drisag gaat steeds op zoek naar manieren om jouw kantoormeubilair zo lang mogelijk efficiënt te gebruiken. Daarom creëren we niet enkel nieuwe producten, maar geven we ook oudere modellen of onderdelen een tweede leven. We spraken hierboven al over terugname en recyclage van Drisag producten. Een concreet voorbeeld hiervan is onze wachtbank Will. Door de terugname van oude Prio tafels kunnen we de tafelbladen recupereren en incorporeren in deze gerecycleerde wachtbanken.

Refurbishment

In ons productie-atelier in Herentals beschikken we over een ambachtelijke stoffeerproces. Het handwerk dat onze mensen hier verrichten is puur vakmanschap en vereist jaren ervaring. We stofferen en herstofferen praktisch in elke soort stof in elke kleur op eender welk Drisag product. Hierdoor kan je een oud of vuil geworden meubel steeds een tweede leven geven.

Waste reduction

Door de productie in eigen handen te houden, garanderen we dat er zo min mogelijk grondstoffen verspild worden. Hiervoor beschikken we onder andere over hulpmiddelen die zo min mogelijk verlies berekenen. Maar wanneer we toch grotere restanten overhouden, wordt er steeds gekeken naar nieuwe manieren om deze alsnog te verwerken. Zoals het recupereren van zorgvuldig gesorteerd snijafval van meubelstoffen in akoestische wandpanelen, Ecoustipads en in onze mascotte Barry. Een ecologische oplossing die tegelijkertijd ook decoratief en akoestisch werkt.

Gerecycleerde grondstoffen

Om de afvalberg te verkleinen, werken we geregeld met gerecycleerde materialen. Zo kiezen we sinds 2020 voor gerecycleerd vilt als nieuw en duurzaam materiaal. We zetten deze vilten panelen om in tal van interieuroplossingen die 100% recycleerbaar zijn en voor minstens 50% uit gerecycleerde PET-flessen bestaan. Zo dragen wij ons steentje bij en verkleinen we het afvalprobleem in de oceaan.

Reduce. Reuse. Recycle.

Productie in België

Het productie-atelier van Drisag bevindt zich in Herentals (België). Hier komen dagelijks heel wat interieuroplossingen tot leven. Onze collega’s verwerken er metalen buizen, houten karkassen en verschillende stoffen tot afgewerkte bureaustoelen, tafels en nog veel meer. Deze interieurconcepten worden rechtstreeks vanuit onze fabriek aan de eindklant geleverd. Hierdoor wordt de factor transport en zijn negatieve weging op het milieu zeer beperkt. Zeker wanneer je dit vergelijkt met buitenlandse leveranciers.

Duurzaamheid tijdens onze dagdagelijkse activiteit

Niet alleen in onze interieurconcepten, maar ook op de werkvloer tijdens de dagdagelijks activiteit zijn duurzame keuzes van belang. Zo vervingen we een aantal jaar geleden de wegwerp plastic bekertjes aan de drankautomaten door twee herbruikbare flessen per medewerker. Hiermee besparen we jaarlijks 20.000 bekertjes die slechts eenmalig gebruikt werden. Op die manier denken we telkens na over onze activiteiten en hoe we ze duurzamer kunnen aanpakken.

Certificaten

Drisag is ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Dit wil zeggen dat we oog hebben voor het milieu en de kwaliteit van ons handelen. Hierbij streven we naar continue verbetering. Verder werken we enkel met hout dat FSC gecertificeerd is. Dit wil zeggen dat het hout afkomstig is uit bossen die op een verantwoorde manier worden beheerd.

Ontdek ons engagement

Toekomst

Dit is nog maar het begin!

Duurzaamheid staat bij Drisag met hoge prioriteit onderschreven in onze missie en visie. Dagelijks worden nieuwe en bestaande interieurconcepten (her-)bekeken en slimmer opgebouwd. Als Belgische fabrikant willen wij hier een voortrekkersrol in spelen door middel van duurzaam ondernemen door te voeren op alle mogelijke niveaus in onze onderneming.

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.