Tip 19 mei 2020

Zoneer je werkplekken in 4 stappen

We beseffen vaak niet hoe ver anderhalve meter is. We komen onbewust dichterbij tijdens informele gesprekken of korte besprekingen met collega’s. Daarom visualiseer je die anderhalve meter beter door je werkplekken op te delen in duidelijk afgescheiden zones. Hoe?

1. Anderhalve meter cirkels

Plaats grote cirkels met een straal van anderhalve meter rond elke werkplek. Deze cirkels maken de afbakening meteen duidelijk.​​​​​​​

 

2. Eén-richtingsverkeer op kantoor?

Daarnaast pas je best de routing door het hele kantoor aan. Gebruik hiervoor looplijnen of pijlen. Zijn de gangen vrij smal in jullie kantoorgebouw? Ga dan voor één-richtingsverkeer. Hierdoor loopt iedereen op een veilige afstand van elkaar en kruis je elkaar niet. Heb je geen pijlen in huis en wil je het netjes oplossen? Denk dan aan onze vilten verkeersborden, stoffen Pylons of akoestische scheidingswanden. Liever een vilten bord met een eigen boodschap? Dat kan zeker. Door onze productie in België te houden, kunnen we onze vilten panelen personaliseren.

3. Veilig koffie zetten & printen

Sla jij ook wel eens een babbeltje aan het koffiezetapparaat? Teken wachtstrepen op de grond. Op deze manier is het visueel duidelijk hoe ver anderhalve meter is en word je er steeds aan herinnerd. Liever een barrière waar je medewerkers niet omheen kunnen? Plaats scheidingswanden of hang vilten panelen op bij het koffiezetapparaat en de print corner. Heb je deze barrière later niet meer nodig? Plaats ze dan op hun staander en gebruik ze als akoestische scheidingswand en/of zonnescherm.​​​​​​​

4. Scheid je af van je collega’s

Maak je werkplek veilig door je af te schermen van je collega’s. En neem dit gerust letterlijk. Want we schermen ons letterlijk af door middel van akoestische scheidingswanden. Zo creëer je niet alleen een rustige werkplek zonder afleiding, maar wordt ook de veilige afstand behouden. Om bureaus af te scheiden gebruik je best verplaatsbare wanden zoals onze Desk Divider en onze Partition Screen. Permanente of grotere exemplaren raden we aan om te gebruiken bij het verdelen van grotere ruimtes, lunchplekken of om productiemedewerkers te beschermen. Dan denken we aan Deskscreen, CoupéScreens en Many Floors. Nog niet helemaal overtuigd? Bij sommige scheidingswanden kan je kiezen voor een plexiglazen opzetwand (Sally) voor het ultieme gevoel van veiligheid.

Wil jij ook de ‘physical distance’ bewaken zodat je collega’s in een veilige omgeving kunnen werken?

Ga met ons in gesprek.

Lees ook

Op zoek naar jouw perfecte oplossing?

Onze experts creëren je ideale werkomgeving, met advies op maat.