Frame21. langsheen de E313 te Herentals, weerspiegelt het idee van "De nieuwe werkplek"...

Kantoren vaak te koud voor vrouwen

Vrouwen hebben het vaker koud op kantoor dan mannen. "Logisch", zegt Alan Hedge. "Mannen hebben meer spieren, wat hen warm houdt. Bovendien is hun zakelijke outfit met de lange broek, een hemd met lange mouwen en een vest heel wat warmer dan de kledij van de vrouwen, die traditioneel meer huid laat zien."

Dat leidt tot de contradictorische situatie dat mannen het raam willen open zetten, en vrouwen een extra trui, sjaal of handschoenen aandoen. Of tot ware kantoorruzies waarbij mensen stiekem naar de thermostaat sluipen om deze hoger of lager te zetten. Een oplossing is er niet onmiddellijk: zeker voor grote ruimtes is temperatuur moeilijk te regelen, en ieder mens heeft andere noden.

Nochtans is temperatuur een niet te onderschatten invloed op kantoor, want het kan een grote invloed hebben op de werkprestaties. Verrassend genoeg doet een frisse omgeving niét beter werken dan een warme. Integendeel: er wordt minder werk verzet, en er worden meer fouten gemaakt als het 'fris' is.

Dat blijkt uit een studie van Alan Hedge, professor design en omgevingsanalyse. Voor het onderzoek maten ze het aantal aanslagen en muisbewegingen bij een bepaalde temperatuur. In de winter was dat 22 graden, in de zomer 24,5°C. Een klein, maar allesbepalend verschil. "Wij verwachtten dat mensen beter werken als het koeler is, maar tot onze verrassing bleek net het omgekeerde."


BRON :
http://www.hln.be/hln/nl/36/Je-Carri-re/article/detail/142565/2008/01/22/
Kantoren-vaak-te-koud-voor-vrouwen.dhtml

22/01/08

Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.