Frame21. langsheen de E313 te Herentals, weerspiegelt het idee van "De nieuwe werkplek"...
Ergonomisch én economisch verantwoord werken

De laatste jaren is de aandacht van werkgevers en werknemers voor ergonomie op de werkplek steeds meer toegenomen. En terecht: een goede houding op het werk kan heel wat ongemakken en dus ook – vaak langdurig – ziekteverzuim of zelfs blijvende arbeidsongeschiktheid voorkomen. 

Wist u dat zo’n 80% van de bevolking vroeg of laat te maken krijgt met rugklachten? 
Een groot deel daarvan is terug te voeren op een verkeerde (zittende) werkhouding.

Alle werkzaamheden die lange tijd in dezelfde houding worden uitgevoerd, zijn belastend. 
Dus óók langdurig zitten. 
Of typen. 
Of schrijven. 

Een goede, perfect individueel instelbare kantoorstoel kan veel ongemakken voorkomen. Maar een goede stoel alleen is niet genoeg. De hele werkplek moet zo optimaal mogelijk worden ingericht. Dat kan vaak met eenvoudige ingrepen of trucjes, zonder dat dit extra geld hoeft te kosten. 

Vaak is er ook een gedrags- en mentaliteitsverandering nodig. We moeten leren dat onafgebroken werken op termijn nefast is en dat de luttele tijdswinst door ‘in één ruk door te werken’ echt niet opweegt tegen de problemen achteraf.

Regelmatige bewegingspauzes en eenvoudige stretchoefeningen bieden vaak al soelaas. Ze duren amper een paar minuutjes, zelfs seconden, maar zijn hard nodig voor de herstelprocessen in de spieren en andere weefsels.

Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.