Frame21. langsheen de E313 te Herentals, weerspiegelt het idee van "De nieuwe werkplek"...

Gustav Klimt (1862 – 1918)

Gustav_Klimt.jpg
Gustav Klimt was een Oostenrijkse symbolistische schilder en een van de meest prominente leden van de Wiener Secession, de Weense jugendstilbeweging.

Met een oneindige tederheid behandelt hij uitsluitend de vrouw in zijn werk. In zijn begintijd werd zijn werk niet gewaardeerd door de gevestigde orde, die zijn schilderijen pornografisch vond.

Om zich af te zetten tegen de traditionele opvattingen richtte Klimt de Wiener Secession op, de Oostenrijkse variant van de jugendstil of de modern style.

Klimt kreeg later erkenning en werd benoemd tot eredocent van de universiteit van München en Wenen.

Gustav_Klimt_Kus_1.jpgSymboliek, erotiek, uitgesproken zin voor het decoratieve en bevallige verfijning kenmerken zijn schilderijen en tekeningen.

In zijn allegorische voorstellingen en in zijn talrijke portretten weeft hij op een ongeëvenaarde manier gestileerde kleurvlakken door elkaar als een soort patch-work.

De Nederlandse kunstenaar Jan Toorop is een belangrijke inspiratiebron geweest voor Klimt. Het fijne spel van vloeiende lijnen is een opvallende overeenkomst tussen Toorop en Klimt.

Klimt heeft grote invloed gehad op collega kunstschilders, zoals Egon Schiele en Oskar Kokoschka. Het werk van Klimt is ook sterk verwant met dat van de Belgische symbolist Fernand Khnopff.

Werken

Klimt_Judith.JPGKlimts werk bestaat vooral uit schilderijen, maar hij heeft ook muurschilderingen, tekeningen en collages vervaardigd. Diverse daarvan zijn tentoongesteld in het Secessionsgebouw.

Hij is beroemd voor het gebruik van goud in zijn schilderijen. Dit is ook zichtbaar in het hier afgebeelde schilderij uit 1901, Judith I.De ongenaakbare wrede vrouw die hier is afgebeeld is kenmerkend voor de stijl van Klimt.

Enerzijds beeldt hij vrouwen flatteuzer af dan ze in werkelijkheid zijn. Anderzijds ontneemt hij hen tegelijkertijd het vrouwelijke en moederlijke.

Een ander zeer beroemd schilderij is 'De kus',(zie hierboven) waarin een grote man, gekleed in een zeer opzichtige kamerjas, een vrouw innig omhelst.

BRON :
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gustav_Klimt
Afbeelding 1 : http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:Gustavklimt.jpg
Afbeelding 2 : http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:Gustav_Klimt_016.jpg
Afbeelding 3 : http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:Klimpt01.JPG


Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.