Frame21. langsheen de E313 te Herentals, weerspiegelt het idee van "De nieuwe werkplek"...

Kamerplanten en arbeidsproductiviteit

Kamerplanten kunnen de arbeidsproductiviteit verbeteren en de hoeveelheid stress verminderen in een omgeving zonder ramen.
 
plantopkantoor_1.jpg
Kamerplanten komen voor in veel huizen, op de werkplek en in commerciële omgevingen. Intuïtief voelen mensen dat het contact met planten en de natuur een herstellende en kalmerende werking heeft op hun gemoedstoestand. 

Interactie met planten kan de houding, het gedrag en de fysiologische reacties van mensen veranderen. De stressverminderende voordelen van de passieve waarneming van planten zijn goed gedocumenteerd, veel mensen werken echter in kantoorruimten zonder ramen en met weinig mogelijkheden om de natuur te zien. 

Onderzoek toont aan dat mensen die in dergelijke ruimten zonder ramen werken een lagere arbeidssatisfactie hebben en de fysieke omstandigheden van hun werk als "minder stimulerend" ervaren dan mensen in omgevingen mét ramen. Planten worden veel gebruikt om kantoren persoonlijker te maken of aan te kleden en zij zijn belangrijk voor de verbetering van de tevredenheidsbeleving in binnenruimten. 

De aanwezigheid van planten heeft geen effect op het aantal gemaakte fouten in een productiviteitstest; proefpersonen in beide behandelingen maakten een vergelijkbaar aantal fouten (tabel). De reactiesnelheid met planten in een werkruimte is 12% hoger dan die zonder de aanwezigheid daarvan, wat erop duidt dat de planten bijgedragen hebben aan de verhoging van de productiviteit (tabel). 

Beweringen van snellere reactiesnelheden voor een opdracht waarbij enige visuele concentratie nodig is, zijn consistent met beweringen van verhoogde arbeidsproductiviteit bij de aanwezigheid van planten. Wij hebben geen wetenschappelijke studies kunnen vinden die melding maakten van een verhoogde productiviteit bij de aanwezigheid van planten. 

 plant3.JPG
 
BRON :
http://www.groenopschool.be/p/72BAFEA522751936C1256E240058315E

Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.