Frame21. langsheen de E313 te Herentals, weerspiegelt het idee van "De nieuwe werkplek"...

De invloed van verlichting

Blauw licht is goed tegen de lunchdip en rood licht tegen de stress. Maar ook de lichtsterkte is van invloed. Er worden binnenkort proefjes genomen in kantoorruimten waar men gaat zien in hoeverre licht daadwerkelijk invloed heeft met armaturen waarin twee soorten TL-balken liggen met verschillende kleuren.

“Dit is wel veel duurder dan een standaard verlichting, maar als het een positieve invloed kan hebben op de werkprestaties, dan is er weer minder ziekteverzuim”, meent Rob Bootsman. “Dit is nog niet besloten, maar het heeft de aandacht.”

Het is de intentie dat de verlichting qua kleur en warmte meegaat met het dagklimaat, waardoor een natuurlijk ritme behouden blijft. “Daardoor zou de productiviteit anderhalf à twee procent hoger liggen. Als je dat kapitaliseert, dan kan zo’n verlichtingssysteem zich heel snel terugverdienen”, vindt Casper van Vugt. 


BRON :
http://209.85.175.104/search?q=cache:a0bH0YAFPzoJ:www.rws.nl/rws/bwd/home/www/cgi-bin/
index.cgi%3Fsite%3D9%26doc%3D2212+invloed+werkprestatie&hl=nl&ct=clnk&cd=14&gl=be

Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.