Frame21. langsheen de E313 te Herentals, weerspiegelt het idee van "De nieuwe werkplek"...

Geuren bedaren moeilijke klanten

Het bedrijfsleven ziet steeds meer het nut in van geuren. Ondernemingen testen nu het effect van geurzuilen op plekken waar veel mensen komen. Het gebruik ervan blijkt duidelijk een positieve invloed te hebben op de consument. Vooral moeilijke klanten worden er blijkbaar soepeler door.

Jeanine Verbeek, projectmanager van het Nederlandse geurbedrijf Senta, vertelde aan het persbureau dat geur moeilijk grijpbaar is, maar wel een effect heeft op het welbevinden van mensen. “Het gebruik levert niet direct geld op en eventuele extra omzet als gevolg van geur is moeilijk te meten,” voegt ze daar aan toe.

De westerse wereld is vooral visueel ingesteld. Zachte aspecten als geur, muziek en materialen komen al gauw op de tweede plaats. Bij nieuwe concepten denken bedrijven wel na over deze zaken, maar als de kosten te hoog oplopen, sneuvelen ze al snel.

Verbeek denkt dat de invloed van geuren vaak wordt onderschat. “Bij een bakker ruikt het naar brood,” benadrukt ze. “Dat vinden mensen lekker. Maar in een goedkope kledingzaak hangt soms die specifieke kledinglucht. Daar valt dus wat aan te doen. Het hoeft niet eens speciaal een geurzuil te zijn. Soms is voor een kleine ruimte een gewone luchtverfrisser al genoeg.”

ING Bank kwam ongeurzuil.jpggeveer 5 jaar geleden met het idee voor geuren in kantoren. “Na testen in verscheidene filialen zijn inmiddels tachtig regiokantoren voorzien van een speciaal ontwikkelde ING-geur,” verduidelijkt woorvoerdster Karin van der Pol van ING.

De klanten blijken de dienstverlening van die kantoren beter te vinden. “Het werkt extra goed bij mannen en bij mensen die eerder ontevreden waren over de dienstverlening van ons bedrijf,” merkt ze op. In de kantoren van ING staan geurzuilen. Dat kost de onderneming al met al jaarlijks ongeveer 1.000 euro per kantoor. 

BRON :
http://managing21.skynetblogs.be/post/714263/geuren-bedaren-moeilijke-klanten
11-11-2004, 13:41:05

Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.