Frame21. langsheen de E313 te Herentals, weerspiegelt het idee van "De nieuwe werkplek"...

Geluid en kantoor

Mensen worden makkelijk afgeleid door stemmen en achtergrondgeluiden. Die tasten ons concentratie vermogen aan en dus onze aandacht voor de taak die we verwacht worden te verrichten. 
Desondanks wordt er ook steeds meer aandacht besteedt aan de muziek op kantoor.

Onderzoeken laten zien dat geluid invloed heeft op creatief denken, de snelheid van lezen en het geheugen. Denkwerk is hetgeen wat plaatsvindt in het moderne kantoor: analyseren, relaties tot stand brengen en creatief zijn. Daaruit blijkt het belang van een goede geluidsomgeving. 

Een kantoor is een complex geheel van verschillende functiegebieden, die allemaal verscheidene eisen aan de binnenomgeving stellen. Wat ook de activiteit is waarvoor de ruimte is bedoeld, de uitdaging is te garanderen dat verstoring wordt voorkomen en comfort is verzekerd. De individuele reactie op geluid wordt door vele factoren beïnvloed; de betekenis van het geluid bepaalt hoe we het ervaren. 

Lage lawaainiveaus en geringe geluidsverspreiding worden bereikt door te zorgen voor korte nagalmtijden. Deze vereisen optimale geluidsabsorptie in de ruimte. Een zeer efficiënt akoestisch plafond absorbeert de meeste geluidsgolven die het plafond raken, resulterend in een verkorte nagalmtijd, die daartegenover het algehele geluidsniveau in de ruimte naar beneden brengt en de verspreiding van luchtgeluid reduceert. De gebruikelijke benadering is de relatie tussen spraak en geluid(achtergrondgeluid) te bepalen. 

Uit onderzoek blijkt dat naarmate het concentratieniveau hoger is, men makkelijker gestoord wordt door ongewenst geluid (lawaai). Met name als het gesprekken van anderen betreft. In dit geval is het doel een laag geluidsniveau te bereiken en de geluidsverspreiding in de ruimte waarin het gesprek plaatsvindt te beperken, alsook een korte nagalmtijd. 

Op kantoor moet het mogelijk zijn om zowel geluid als concentratie, gelijktijdig te laten plaatsvinden. Onderzoek laat zien dat de stemmen van anderen de belangrijkste bedreiging vormen voor iemands concentratie. Daarom zijn afzonderlijke akoestische oplossingen van toepassing op open kantooromgevingen en cellenkantoren.


BRON :
http://www.ecophon.nl/templates/webpuffpage____86226.aspx

Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.