Frame21. langsheen de E313 te Herentals, weerspiegelt het idee van "De nieuwe werkplek"...

Huis van de toekomst

Hoe zullen technologie en nieuwe uitvindingen je dagelijkse leven veranderen. Daar gaan de mensen van het Huis van de Toekomst (ook bekend als Living Tomorrow) naar op zoek.
huisvdt.JPG
Een futuristische keuken, een badkamer vol technologische snufjes, een kinderkamer die je peuter automatisch in de gaten houdt, … 

Het zijn maar een paar toepassingen die ons het leven in de toekomst gemakkelijker zullen maken en die nu al in het huis van de Toekomst (Living Tomorrow) te zien zijn. 
Nog meer dan ooit, is domotica de toekomst!

In 1991 is het eerste Huis van de Toekomst gelanceerd. Deze innovatie trok direct veel aandacht aan. Maar de toekomst en de technologie blijven zich natuurlijk verder ontwikkelen, en dus moest het project van Living Tomorrow vernieuwd worden. Een tweede succesvol project volgde enkele jaren hierna. 

Living Tomorrow biedt vier verschillende rondleidingen aan. Deze rondleidingen benaderen de Toekomst dus vanuit vier verschillende invalshoeken: 

Home & Design: Home of the Future 
Business & Leisure: Creative Industries – Office of the Future 
Enjoyment & Vitality: Welke rol spelen het “comfort en levensgenot” in de toekomst? 
Digital Decade: Welke rol zal ICT, consumentenelectronica, telecom en domitica innemen in het wonen, leven en werken in de toekomst? 

In het huis van de toekomst, zijn er vele nieuwe snufjes. 
Hieronder volgen enkele zaken die de mentale ergonomie van het huis verzekeren:


Natuurlijke ventilatie 

Daar waar hygiënische ventilatie niet absoluut nodig is maar een zomerventilatie gewenst is om de warmtetoevoer via zoninval te neutraliseren doen wij dit via een natuurlijke ventilatie. 


Moby, de Welness Cocoon: een blik in de toekomst ? 

hvdt3.JPGIn de kinderslaapkamer staat een prototype « cocoon » opgesteld. Idee achter het concept is dat we in de toekomst misschien niet alle vertrekken van het huis meer kunnen verwarmen omdat energie schaarser en dus duurder zal worden. 

Waarom dan geen cocoon maken die binnenin een ruimte staat opgesteld en die alle functies zoals luchtverversing, verlichting, verwarming, koeling ed in zich heeft. Zo kan je op een kleine ruimte toch komfortabel muziek beluisteren, op internet surfen en ... slapen.


Verlichting moet niet meer zijn dan nodig is. 

hvdt4.JPGVanuit energetisch (en comfortergonomisch) oogpunt werd er zoveel mogelijk gewerkt met : 

- (compacte) fluorescentielampen (TL-5, PL enz.) 
- elektronische ballasten 
- spaarlampen 
- ledverlichting 


Alle niet permanente lokalen zijn van een aanwezigheidsdetectie voorzien. 
De lokalen met ramen hebben een automatische dimming in functie van het invallend daglicht, zodat er niet meer verlichting geactiveerd is dan nodig op dat moment. 

Ook wordt een nieuw type lichtkoepel voorgesteld. Deze is binnenin voorzien van roterende spiegels die continu de zon volgen en zo het daglicht maximaal naar binnen weerkaatsen. Dit verhoogt het rendement met meer dan 5x tov klassieke lichtkoepels. 

Het gebruik van zonlicht ipv kunstlicht levert niet alleen beduidend veel energiebesparing op, het is bovendien ook veel gezonder voor de mensen die eronder moeten werken. BRON :
http://www.radio2.be/detailpagina.cfm?id=11082&programma=weekendwekker 
&
http://www.lne.be/themas/duurzaam-bouwen-en-wonen/de-overheid-geeft-het-voorbeeld/huis-van-de-toekomst

Drisag is gespecialiseerd in kantoormeubelprojecten en beschikt over een zeer uitgebreid assortiment aan kantoormeubelen en aanverwante accessoires. Ons team van interieurspecialisten luistert naar uw wensen en zorgt voor vakkundig interieuradvies. Van de ontwerpfase tot en met de oplevering van uw project wordt u begeleid in het maken van de juiste keuzes. Van oudsher is Drisag bekend als fabrikant van ergonomische kantoorstoelen. In onze productie worden de beste materialen, de fijnste stoffen en leders verwerkt tot kwaliteitsvolle zitmeubelen. Onze vakkennis stellen we eveneens ter beschikking voor maatwerkprojecten en private label productie.


Copyright © 2008 - All Rights Reserved.